Tactical analysis

Tactical Analysis: Πέντε τακτικές συνήθειες που θα δούμε στο Λίβερπουλ-Τσέλσι

0

Από πού να πρωτοξεκινήσεις για το ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Τσέλσι (28/8. 19:30, Cosmote Sport 1), το οποίο μας προσφέρει διάφορες αναμετρήσεις (μέσα στο ίδιο το ματς) για τις οποίες θα σηκωθούμε ουκ ολίγες φορές από τον καναπέ μας.

Όπου κοιτάξεις υπάρχουν κόντρες για όλα τα γούστα. Γιούργκεν Κλοπ εναντίον Τόμας Τούχελ. Βάλε μας ένα τέτοιο. Βίρτζιλ Φαν Ντάικ να μαρκάρει τον Ρομέλου Λουκάκου. Και μία καλή μερίδα από αυτό. Μοχάμεντ Σαλάχ εναντίον Αντόνιο Ρούντιγκερ. Δεν θα πέσουμε με τα… μούτρα, αλλά ας υπάρχει στην μέση να τσιμπάμε.

Η Τσέλσι του Τούχελ συνεχίζει με βήμα σταθερό από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Η νίκη της στο ντέρμπι του Λονδίνου επί της Άρσεναλ ήταν βάναυσα αποτελεσματική, καθώς υπέδειξε την ανωτερότητά της σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Από τότε που ανέλαβε την Τσέλσι στις 26 Ιανουαρίου 2021, ο Τούχελ έχει μαζέψει 44 βαθμούς σε 21 ματς (2,10 ανά παιχνίδι), με μόνο την Μάντσεστερ Σίτι να συγκεντρώνει περισσότερους στο ίδιο διάστημα, έχοντας και ένα ματς περισσότερο.

Η Λίβερπουλ δίνει συνέχεια στο τελείωμα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Οι παίκτες του Κλοπ έχουν κερδίσει τα τελευταία εφτά ματς για την Πρέμιερ Λιγκ, όσο κέρδισαν δηλαδή στα προηγούμενα 20 από αυτά στην διοργάνωση (πέντε ισοπαλίες, οχτώ ήττες). Είναι η μεγαλύτερη σειρά νικών στο πρωτάθλημα μετά από εκείνο το απίστευτο σερί των 18 αγώνων, το οποίο έλαβε τέλος τον Φεβρουάριο του 2020. Με τον Φαν Ντάικ να επιστρέφει στην άμυνα, όλα μοιάζουν καλύτερα κι έτσι οι κόκκινοι του Μέρσεϊσάιντ είναι και πάλι διεκδικητές του τίτλου.

Αλλά κάποια πράγματα δεν θα πάνε τόσο καλά για μία από τις δύο το Σάββατο. Τι μπορεί όμως να χαλάσει την εικόνα μία εκ των ομάδων το απόγευμα του Σάββατου;

1. Πως στην ευχή αμύνεσαι κόντρα στον Λουκάκου;

«Σπάνια υπάρχει κεντρικός αμυντικός που τα βγάζει πέρα μαζί μου. Αν σε κρατήσω έτσι και ρολάρω από εδώ… τελείωσε!»

Οι παραπάνω ατάκες προέρχονται από το στόμα του Ρομέλου Λουκάκου. Θα μπορούσε να είχε δηλώσει τα παραπάνω με την εξολόθρευση του Πάμπλο Μάρι την προηγούμενη Κυριακή. Ή επίσης και σε αναρίθμητες άλλες περιπτώσεις κατά την θητεία του στην Ίντερ. Όμως, η δήλωσή του αυτή ακούστηκε σε μια εκπομπή με το Sky Sports το 2017, όταν ο Βέλγος επιθετικός αγωνιζόταν στην Έβερτον. Τέσσερα χρόνια μετά, αυτές οι λέξεις βγήκαν αληθινές (και με το παραπάνω), με τον Λουκάκου να φαίνεται πως πίστευε στον εαυτό του εδώ και καιρό.

Ας θέσουμε το προφανές επί τάπητος. Ο Λουκάκου στο Emirates Stadium ήταν… άπαιχτος και το σημείο αναφοράς στην επίθεση της Τσέλσι. Επιχείρησε οχτώ τελικές προσπάθειες και δημιούργησε τρεις ευκαιρίες. Μόνο μία φορά στο παρελθόν ο Βέλγος είχε συμμετοχή σε 11 ή περισσότερες τελικές της ομάδας του στην Πρέμιερ Λιγκ, σε αγώνα της Έβερτον με την Γουέστ Χαμ τον Μάιο του 2015. Αν οι εμφανίσεις του είναι ανάλογες στην διάρκεια της σεζόν, τότε οι αντίπαλες άμυνες θα είναι πολύ (μα πάρα πολύ) ανήσυχες.

Αλλά η εικόνα του επιβλητικού επιθετικού στο γήπεδο γεννά το εξής ερώτημα, πως στην ευχή αμύνεσαι εναντίον του; Οι κεντρικοί αμυντικοί συνήθως διδάσκονται να είναι προσκολλημένοι στους αντιπάλους τους, για να μην τους επιτρέπουν «να πάρουν ανάσα». Αλλά ο Μάρι την Κυριακή μας έδειξε πως με το που κολλήσεις πάνω σε ένα τεχνικά άρτιο και δυνατό επιθετικό όπως ο Λουκάκου… «τελείωσε!». Είναι πολύ δυνατός, πολύ καλός με πλάτη στο τέρμα. Θα σε καθηλώσει και θα ρολάρει πάνω σου σε όλο το ματς.

Αυτό το είδαμε και στο πρώτο γκολ. Ο Κόβασιτς μοιράζει την μπάλα στα πόδια του Λουκάκου και ο Μάρι έχει την διάθεση να μείνει κολλημένος στον αντίπαλό του. Είδαμε τον Λουκάκου να δέχεται την μπάλα με πλάγια θέση με το πόδι που ήταν μακρύτερα από τον αντίπαλο.

Ο Λουκάκου έχει την ικανότητα να κρατήσει μακριά τον Μάρι με ευκολία, καθώς αυτός παλεύει να του κλέψει την μπάλα.

Ο Λουκάκου επιστρέφει την μπάλα στον Κόβασιτς, ο οποίος την μοιράζει στον Ρις Τζέιμς στο δεξί «φτερό» της Τσέλσι όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος.

Ο Λουκάκου έπειτα γυρίζει και τρέχει στην πλάτη της άμυνας στον χώρο που «άδειασε» ο Μάρι, εκτοπίζοντας εύκολα τους αμυνόμενους και τελειώνοντας με ευκολία για το 1-0.

Τι μάθαμε σήμερα; Δεν κολλάμε πάνω στον Λουκάκου! Εύκολο.

Από την άλλη αν πάρεις βάθος τότε επιτρέπεις στην Τσέλσι να κυκλοφορήσει την μπάλα μπροστά με ιδανική ευκολία. Στην παρακάτω φωτογραφία, ο Μάρι απομακρύνεται από τον Λουκάκου και ο Βέλγος έχει όλο το χρόνο που χρειάζεται για να γυρίσει και να συνδράμει στο χτίσιμο παιχνιδιού της ομάδας του.

Άρα τι κάνεις; Λοιπόν, έχει ενδιαφέρον στο παραπάνω βίντεο με τον Τζέιμι Κάραγκερ, η αναφορά στην προσπάθεια «να μείνεις μακριά» από τον Λουκάκου. Είναι σαν ο Λουκάκου να προ(σ)καλεί του αντίπαλους αμυντικούς να τον μαρκάρουν αντί για το αντίθετο. Οπότε αντί να μένεις κολλημένος πάνω του, ή να του αφήσεις αρκετό χώρο, ο Κάραγκερ πρότεινε να είναι ελαφρώς μακριά από τον επιθετικό της Τσέλσι, αλλά να τον κρατά σε απόσταση επαφής με τα χέρια, με σκοπό να τον αναγκάσει να επιστρέψει την μπάλα προς τους αμυντικούς μέσους ή να είναι σε ετοιμότητα να επέμβει με το παραμικρό λάθος άγγιγμα του αντίπαλου επιθετικού.

Στην θεωρία ακούγεται ιδανικό. Αλλά εύκολα το λες και δύσκολα το κάνεις, διότι ο Λουκάκου γνωρίζει τι προσπαθείς να καταφέρεις.

Για να υποστηρίξουμε αυτό το επιχείρημα, θα ανατρέξουμε στο 70ο λεπτό. Ο Ζορζίνιο παίρνει την μπάλα και την δίνει στον Λουκάκου. Ο επιθετικός απλώνει τον αγκώνα του και κάνει πίσω βήματα προς τον Μάρι, ξεκινώντας την επαφή, δημιουργώντας τον «άξονα» γύρω από τον οποίο θα ρολάρει, με τον Μάρι να μένει καθηλωμένος στην θέση του.

Δέχεται την μπάλα στο αριστερό του πόδι και ο Μάρι προσπαθεί λανθασμένα να διώξει την μπάλα από την αριστερή πλευρά του Λουκάκου. Από άποψης γωνίας των σωμάτων, δεν υπάρχει τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο. Μπορείς να καταλάβεις από την «παγωμένη» εικόνα πως ο Λουκάκου είναι ήδη νικητής της μονομαχίας.

Έπειτα ρολάρει πάνω του. Όπως ακριβώς μας περιέγραψε τέσσερα χρόνια πριν και η Τσέλσι επιτίθεται κατά μέτωπο ακόμη μία φορά.

Οπότε… τι κάνεις τελικά με τον Λουκάκου;

Μα είναι πολύ απλό. Ζητάς βοήθεια!

2. Η ανάγκη για… ασπίδα στον άξονα

Υπήρξε πολλή συζήτηση με την λήξη του αγώνα για την απόφαση του Μικέλ Αρτέτα να παίξει με τετράδα στην άμυνα, παρά να ματσάρει την αντίπαλο του με πέντε αμυντικούς.

Έτσι, ο Τζάκα έπαιρνε συχνά βάθος για να δημιουργήσει πεντάδα στην άμυνα, ανάμεσα στους Μάρι και Τίρνεϊ, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στην παρακάτω φωτογραφία. Πιθανώς, αυτή η απόφαση είχε ως στόχο είτε να παρέχει υποστήριξη στον Μάρι στο μαρκάρισμα του Λουκάκου είτε για να επιτρέψει στον Τίρνεϊ να επικεντρωθεί στο μαρκάρισμα του Ρις Τζέιμς.

Δυστυχώς για τους «κανονιέρηδες», τίποτα από τα δύο δεν συνέβη.

Αντιθέτως, οι τοποθετήσεις του Τζάκα σήμαιναν πως η Άρσεναλ δεν είχε ένα αποτελεσματικό τρόπο για να προστατέψει τον άξονά της από τις πάσες που κατέληγαν στα πόδια του Λουκάκου. Κάτι τέτοιο συνέβη και στο πρώτο γκολ αλλά συνέβη και αρκετά νωρίτερα (στην παρακάτω φωτογραφία), μόλις στο τέταρτο λεπτό. Να σημειώσουμε πως ο Τζάκα είναι στην γραμμή της άμυνας κι έτσι δημιουργείται η έλλειψη παίκτη για να εμποδίσει τον διάδρομο πάσας στον Λουκάκου. Ο Κόβασιτς μοιράζει μία πολύ απλή πάσα στα πόδια του Λουκάκου.

Αυτός με την σειρά του μπόρεσε εύκολα να κρατήσει την μπάλα πριν βάλει τον Χάβερτζ στην εξίσωση της φάσης, ο οποίος έκανε τελική προσπάθεια.

Οι μέσοι της Άρσεναλ έπρεπε να σχηματίσουν ένα τετράγωνο, ακριβώς μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς, μπλοκάροντας έτσι τις διόδους πάσας στους επιθετικούς της Τσέλσι. Ακόμα κι αν η μπάλα έφτανε στον Λουκάκου, αν ήταν πιο κοντά στους κεντρικούς αμυντικούς, θα ήταν πιο κοντά στο να παρεμποδίσουν το παιχνίδι της Τσέλσι.

Αυτό συνέβαινε συνεχώς κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Στην πραγματικότητα, οι πάσες προς τον Λουκάκου διαπέρασαν 117 παίκτες της Άρσεναλ την Κυριακή. Αυτή είναι η δεύτερη υψηλότερη επίδοση στην συγκεκριμένη κατηγορία αυτή τη σεζόν, μετά τους 128 από τις πάσες προς τον Γκαμπριέλ Χεσούς (Μαν. Σίτι – Νόριτς). Αυτό μας επιδεικνύει το πόσο εύκολα η Τσέλσι «διέσχιζε» το κέντρο της Άρσεναλ με πάσες προς τον Βέλγο.

Στην αναμέτρηση του Σαββάτου, ο αμυντικός μέσος της Λίβερπουλ, είτε είναι ο Χέντερσον είτε ο Φαμπίνιο, θα έχει στόχο να κλείσει τους διαδρόμους πάσας προς τον Λουκάκου, να σταματήσει αυτές τις… κοφτερές μεταβιβάσεις προς σε αυτόν από τους μέσους της Τσέλσι. Άλλες ομάδες ίσως τοποθετούσαν δύο ή ακόμα και τρεις μέσους για να εμποδίσουν αυτή την τάση της Τσέλσι.

Αυτό βέβαια φέρνει το επόμενο ερώτημα. Πως καλύπτεις το πλάτος της Τσέλσι;

3. Η Λίβερπουλ πρέπει να προσέξει το πλάτος της Τσέλσι

Πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα  συζήτησε στο BT Sport για τον αγώνα. Ένα από τα κορυφαία στιγμιότυπα της συνέντευξης ήταν η… αποδόμηση της τακτικής της Τσέλσι από τον Ισπανό προπονητή.

«Έχουν τρεις κεντρικούς αμυντικούς κοντά και δύο αμυντικούς μέσους κοντά… και οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι πολύ κοντινές. Την ίδια στιγμή, έχουν τόσο πλάτος με τους μπακ που παίρνουν όλη την πλευρά και τόσο πολύ βάθος με τους επιθετικούς»

 

Εννοείται πως έχει δίκιο. Ως μέρος των δεδομένων του Stats Perform σε ακολουθίες και κατοχές, μπορούμε να δούμε τον μέσο όρο πλάτους μιας ομάδας όταν έχει την κατοχή. Ακολουθούν οι πέντε πιο… πλατιές ομάδες έως τώρα.

Τα δύο πρώτα παιχνίδια της Τσέλσι μας δείχνουν το πόσο πλάτος παίρνει από τους επιθετικογενής πλάγιους μπακ οι οποίοι έχουν όλη την πλευρά. Το πλάτος και οι προωθημένες θέσεις τους είναι κάτι που έχουμε επισημάνει και παλαιότερα.

Το περίπλοκο passing game των Ζορζίνιο και Κόβασιτς, σε συνάρτηση με τις κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους και τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, δεσμεύει τον αντίπαλο να δημιουργήσει εν μέσω… συνωστισμού. Αυτό αφήνει χώρο στους πλάγιους μπακ για να εφορμήσουν στα «φτερά».

Αυτό συνέβη και στο πρώτο γκολ. Όπως αναφέραμε πριν, ο Λουκάκου δέχθηκε την μπάλα στα πόδια του και κράτησε τον Μάρι καθηλωμένο. Υπάρχουν άλλοι τρεις παίκτες της Άρσεναλ πάνω του και ο Τίρνεϊ (αριστερό μπακ της Άρσεναλ), είναι εσωτερικά για να αντιμετωπίσει τον Μάουντ.

Αυτό άφησε τόσο πολύ χώρο για τον Ρις Τζέιμς, ο οποίος πήρε την μπάλα από τον Κόβασιτς για να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή.

Ο Τζέιμς έβαλε στον Λουκάκου ανενόχλητος και ο Βέλγος απλά έσπρωξε την μπάλα σε κενή εστία.

Η Λίβερπουλ θα πρέπει να ισορροπήσει το μπλοκάρισμα του Λουκάκου, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να προσέχει τους μπακ της Τσέλσι.

Γεγονός το οποίο μας οδηγεί στην…

4. Η μάχη των πλάγιων μπακ

Όπως ο Λουκάκου, έτσι και ο Ρις Τζέιμς ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν για την Τσέλσι την προηγούμενη αγωνιστική, καθώς εκμεταλλευόταν συνεχώς τον χώρο που του έδινε το στενό σχήμα της Άρσεναλ. Ο Τζέιμς έπιασε την υψηλότερη απόδοσή του στην Πρέμιερ Λιγκ για τις προσδοκώμενες ασίστ (0,8), σουτ (τέσσερα) και επαφές στην αντίπαλη περιοχή (εννιά), με την ασίστ στον Λουκάκου και το δικό του γκολ για το 2-0.

Πέρα από τα τέσσερα σουτ, ο Άγγλος διεθνής δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, το οποίο σημαίνει πως είχε συμμετοχή σε πάνω από ένα τρίτο των 22 τελικών προσπαθειών της Τσέλσι στο ματς (36%).

Ο… αντίπαλος του για το δεξί άκρο της άμυνας στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ ήταν επίσης πολύ δημιουργικός κόντρα στην Μπέρνλι. Μοίρασε την ασίστ για το γκολ του Μανέ, με το οποίο η Λίβερπουλ «κλείδωσε» τη νίκη. Αυτή ήταν μία από τις εφτά ευκαιρίες που έφτιαξε στο ματς, ισοφαρίζοντας την μεγαλύτερη επίδοσή του στην Πρέμιερ Λιγκ και φτάνοντας την μεγαλύτερη επίδοση από κάθε άλλον παίκτη σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Όπως και ο Τζέιμς, κατέγραψε και αυτός την υψηλότερη επίδοσή του σε προσδοκώμενες ασίστ (1,1).

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ είναι και πάλι σε κορυφαία κατάσταση στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Οι πάσες του είναι κανονικές τομές στην αντίπαλη άμυνα, καθώς κατά μέσο όρο βγάζουν εκτός παιχνιδιού 2,5 αντιπάλους (ανά πάσα). Αυτή είναι η έκτη υψηλότερη επίδοση στο πρωτάθλημα μέχρι σήμερα και αν σκεφτεί κανείς πως τρεις από αυτούς τους παίκτες είναι αμυντικοί της Μπέρνλι (οι οποίοι διαπερνούν αντιπάλου με πολλές μακρινές πάσες), μπορούμε να εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο την επιρροή του νεαρού μπακ σε επίπεδο κυκλοφορίας της μπάλας.

Με τον Άντι Ρόμπερτσον να αναμένεται να επιστρέψει στο αριστερό άκρο της άμυνας μετά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, και τον Αλόνσο να ζει μια… αναγέννηση στις ημέρες του Τούχελ, περιμένουμε και τις δύο ομάδες να βασιστούν πολύ στα επιθετικά ακραία μπακ τους για την δημιουργία ευκαιριών.

5. Οι πάσες του Φαν Ντάικ μπορούν να «ακυρώσουν» την πίεση της Τσέλσι

Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις το πόσο σημαντικός είναι ο Φαν Ντάικ για την Λίβερπουλ, οπότε θα αφήσουμε τους αριθμούς να… μιλήσουν. Στη νίκη με αντίπαλο την Μπέρνλι, έκανε την 48η εντός έδρας εμφάνισή του για την Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα και μέχρι τώρα, δεν έχει γνωρίσει την ήττα σε καμία από αυτές (43 νίκες, πέντε ισοπαλίες). Μόνο ο Λι Σαρπ έχει παίξει παραπάνω εντός έδρας παιχνίδια για μία ομάδα στην διοργάνωση χωρίς να χάσει σε κανένα από αυτά (59 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Η πράξη για την Λίβερπουλ είναι απλή. Λίβερπουλ στο Άνφιλντ + Φαν Ντάικ= θετικά αποτελέσματα.

Η αναμέτρησή του με τον Λουκάκου είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιρόφιλο. Αν υπάρχει ένας αμυντικός στο πρωτάθλημα ο οποίος μπορεί να έχει (καλές) ελπίδες απέναντι στον Λουκάκου, αυτός είναι ο Φαν Ντάικ. Μπορεί να αντιμετωπίσει τον Λουκάκου από άποψη σωματοδομής ή ακόμα και να τον υπερνικήσει, γνωρίζοντας πως έχει την ταχύτητα για να τον ακολουθήσει σε περίπτωση που επιταχύνει.

Αλλά ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο που προσθέτει ο Φαν Ντάικ στο παιχνίδι της Λίβερπουλ, είναι η εξαιρετική του ικανότητα να μοιράζει την μπάλα από «χαμηλά». Αν περιορίσουμε όλες τις πάσες στην εφετινή Πρέμιερ Λιγκ σε προωθητικές πάσες (αυτές δηλαδή που μεταφέρουν την μπάλα 25% πιο κοντά στην αντίπαλη εστία), τότε μόνο ο Λουκ Άιλινκ έχει κάνει περισσότερες από τον Φαν Ντάικ, μεταξύ των κεντρικών αμυντικών.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα με την παραπάνω επίδοση του Ολλανδού. Κοιτώντας πίσω στο 2019-20, σε γεμάτη σεζόν του Φαν Ντάικ, βλέπουμε πως ήταν τρίτος στις προωθητικές πάσες στους κεντρικούς αμυντικούς. Ο Κόνορ Κόαντι της Γουλβς ήταν πρώτος.

Πολλές από τις προωθητικές πάσες του Φαν Ντάικ έρχονται από αλλαγές παιχνιδιού, με τις οποίος φέρνει τους εξτρέμ της Λίβερπουλ σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός. Ο χάρτης με τις προωθητικές του πάσες παρακάτω δείχνει την… τρομακτική εμβέλεια των πασών του.

Πέρα από το να ξεκινά επιθέσεις για την Λίβερπουλ, οι πάσες είναι χρήσιμες για να απορροφηθεί η πίεση του αντιπάλου.

Αφού γνώρισε την ήττα από την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, την προηγούμενη σεζόν, ο Αρτέτα περιέγραψε άριστα την ικανότητα του Φαν Ντάικ.

«Δεν σταματούν, έχουν παίκτες μπροστά, έχουν ποιότητα». Δήλωσε ο Αρτέτα. «Τους πιέζεις με την τέλεια πίεση ψηλά και ο Φαν Ντάικ κάνει μία πάσα 70 μέτρων στο στήθος του Σαλάχ. Αυτό είναι ποιότητα και για αυτό πλήρωσαν 80 εκατομμύρια για αυτό τον τύπο».

Αυτό ακριβώς έκανε ο Ολλανδός στο χτίσιμο για το γκολ του Μανέ με την Μπέρνλι, με μία… ξεκούραστη αλλαγή στον Χάρβι Έλλιοτ. Μοιάζει να είναι κάτι που ο Φαν Ντάικ συνεχίζει να δουλεύει, καθώς ολοκληρώνει το 47% των προωθητικών πασών του αυτή τη σεζόν, σε σύγκριση με το 36% της σεζόν 2019-20.

Ξέρουμε πως η Τσέλσι με τον Τούχελ αρέσκεται στο να πιέζει. Με 8,9 επιτρεπόμενες πάσες ανά αμυντική δράση, μόνο η Λιντς έχει πιέσει πιο επιθετικά αυτή τη σεζόν. Αλλά με την ικανότητα του Φαν Ντάικ να ξεπερνά την πίεση, αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι της Τσέλσι μπορεί να μην είναι και τόσο αποτελεσματικό.

Ηλίας Αποστολόπουλος

πηγή: analyst.com

Repress Team
Το Repress.gr είναι μία προσπάθεια στα ΜΜΕ να καλυφθεί το κενό που υπάρχει σε θέματα ποδοσφαιρικής ανάλυσης αλλά και νοοτροπίας. Την ομάδα του Repress.gr στελεχώνουν επαγγελματίες προπονητές, αναλυτές και άλλοι ειδικοί του ποδοσφαίρου καθώς επίσης και αθλητικοί δημοσιογράφοι που ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα ποδοσφαίρου.

Σχόλια

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μουτίδου Θέατρο Βεργίνα
Μουτίδου Θέατρο Βεργίνα