Talent Profile

Γουίλφριντ Νιοντό: Ο 18χρονος που εμπιστεύτηκε ο Μαντσίνι στη νέα εθνική Ιταλίας

2

Η φυγή του Γουίλφριντ Νιόντο από την Ίντερ στα 16 του χρόνια, το πρωτάθλημα Ελβετίας με την Ζυρίχη και το ντεμπούτο του στην εθνική Ιταλίας μόλις στα 18 του έτη.






Γεννήθηκε στην Ιταλία από Ιβοριανούς γονείς κι έκανε από μικρός την διαφορά. Το ταλέντο του έφερε τον Γουίλφριντ Νιόντο στην Ίντερ, όμως εκείνος δεν επαναπαύθηκε κι όταν είδε ότι δεν παίρνει αυτό που θέλει, δεν δίστασε να φύγει από την ιστορική ιταλική ομάδα και αναζητήσει την τύχη του στην Ελβετία και την Ζυρίχη.

Πολλοί θεώρησαν ρισκαδόρικη την επιλογή του, όμως εκείνος ήταν αποφασισμένος να χαράξει την δική του πορεία και είχε απόλυτη πίστη τόσο στις ικανότητές του όσο και στο ένστικτό του. Αποτέλεσμα; Μετά από δύο χρόνια στην Ελβετία πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα με την Ζυρίχη και ανάγκασε τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να καλέσει τον ταλαντούχο 18χρονο επιθετικό στην εθνική ανδρών της Ιταλίας.

Πώς βρέθηκε και πως έφυγε ο Νιόντο από την Ίντερ

Η σχέση του με το ποδόσφαιρο ήταν σχεδόν αναπόφευκτη, αφού κοντά στο σπίτι που γεννήθηκε υπήρχε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο οποίο ο μικρός Νιοντό περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

”Ο πατέρας μου ήταν εργάτης, η μητέρα μου σερβιτόρα και φρόντισαν να μην μου λείψει ποτέ τίποτα. Ζούσαμε κοντά σ’ ένα μικρό γήπεδο. Ίσως να ήτανε γραφτό, δεν ξέρω, αλλά όταν κοιτούσα έξω από το παράθυρο, το μόνο που έβλεπα ήταν η μπάλα. Συχνά πήγαινα εκεί και έπαιζα μέχρι αργά το βράδυ. Καθώς μεγάλωνα το πρόγραμμά μου ήταν ποδόσφαιρο, σχολείο και περισσότερο ποδόσφαιρο”.

Μετά από δύο σεζόν που αγωνίστηκε στην Σούνο, μία σχολική ομάδα που είχε σχέσεις με την Ίντερ, έκανε δοκιμαστικά στην ομάδα του Μιλάνου.

 

Διαβάστε τη συνέχεια

Repress Team
Το Repress.gr είναι μία προσπάθεια στα ΜΜΕ να καλυφθεί το κενό που υπάρχει σε θέματα ποδοσφαιρικής ανάλυσης αλλά και νοοτροπίας. Την ομάδα του Repress.gr στελεχώνουν επαγγελματίες προπονητές, αναλυτές και άλλοι ειδικοί του ποδοσφαίρου καθώς επίσης και αθλητικοί δημοσιογράφοι που ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα ποδοσφαίρου.

Παρόμοια

Repress TV

Ίντερ – Μπαρτσελόνα: Η φάση που οι Καταλανοί «φωνάζουν» για πέναλτι του Ντάμφρις στο 90′ (vid)

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του VAR για μη καταλογισμό πέναλτι στις καθυστερήσεις υπέρ της Μπαρτσελόνα σε απομάκρυνση του Ντάμφρις! Έντονα είναι τα παράπονα ...

Περισσότερα Talent Profile